Αρχική / Για τους Εργαζόμενους και τους Ανέργους

Για τους Εργαζόμενους και τους Ανέργους

Τοποθεσία: 
Νίκαια, Αττική Terra Verde, Διεύθυνση: 7ης Μαρτίου 1944 49, 18450 Νίκαια
Ημερομηνία: 
Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Συμπεράσματα 1ου Προσυνεδρίου

Αποτελέσματα ερωτηματολογίου
 

Θεματικές Ενότητες Προσυνεδρίου:

  1. Ο ιδιωτικός τομέας και οι επενδύσεις ως μοχλός για τη δημιουργία θέσεων εργασίας
  2. Κατάρτιση και εκμάθηση νέων δεξιοτήτων με ζήτηση στην αγορά εργασίας
  3. Πραγματικά δικαιώματα για τους εργαζομένους και ουσιαστικές ευκαιρίες για τους ανέργους
      - Προστατεύοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων μέσα από τη δημιουργία νέων, ποιοτικών θέσεων εργασίας
      - Το μέλλον της εργασίας: Για ένα «συμβόλαιο» μεταξύ εργοδοτών και εργαζόμενων

 

Πρόγραμμα Προσυνεδρίου

10:30-11:00

Προσέλευση - Εγγραφές

11:00-11:30

Έναρξη Εργασιών

11:30-13:00

Ο ιδιωτικός τομέας και οι επενδύσεις ως μοχλός για τη δημιουργία θέσεων εργασίας

Χατζηδάκης Κωστής

Βουλευτής, Αντιπρόεδρος της ΝΔ

Βερέμης Μάρκος

Συνιδρυτής και Πρόεδρος της εταιρείας Upstream

Μαγιάτης Σπύρος

Συνιδρυτής και Προϊστάμενος Τεχνολογίας της εταιρείας Workable

Βλάχος Μανώλης

Υπεύθυνος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της εταιρείας Filora Organics

Συντονιστής: Γραφάκος Μανώλης

13:00-13:30

Διάλειμμα

13:30-15:00

Κατάρτιση και εκμάθηση νέων δεξιοτήτων με ζήτηση στην αγορά εργασίας

Φορτσάκης Θεόδωρος

Βουλευτής, Αν. Τομεάρχης Οικονομικών

Κουσία Βενετία

Πρόεδρος Επιτροπής Απασχόλησης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

Δουκίδης Γεώργιος

Καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ

Ντερτιλής Βασίλης

Διευθυντής στο Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας & Ανθρωπίνου Δυναμικού

Συντονιστής: Βουρλούμης Σταύρος

15:00-15:30

Διάλειμμα

15:30-17:30

Πραγματικά δικαιώματα για τους εργαζομένους και

ουσιαστικές ευκαιρίες για τους ανέργους

Βρούτσης Γιάννης

Βουλευτής, Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ

Χρυσανθόπουλος Σπύρος

Επιστημονικός Συνεργάτης του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ

Ιωάννου Χρήστος

Ειδικό Σώμα Μεσολαβητών του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας

Παπασταύρου Αλέξιος

Δικηγόρος, Εργατολόγος

Συντονιστής: Κουκέας Γρηγόρης

17:30-18:00

Κλείσιμο εργασιών

 

Οδηγίες πρόσβασης

Terra Verde, Διεύθυνση: 7ης Μαρτίου 1944 49, 18450 Νίκαια
Δες το σημείο στους χάρτες της google  

Raw hidden data: 
Ο Μάρκος Βερέμης το 2002 ίδρυσε την εταιρεία τεχνολογίας Upstream Α.Ε., μια από τις πέντε πρώτες εταιρείες στον κόσμο στην παραγωγή λογισμικού για μάρκετινγκ μέσω κινητών τηλεφώνων (mobile marketing). Η Upstream δραστηριοποιείται σε πάνω από 45 χώρες, διαθέτει 10 γραφεία ανά τον κόσμο και συνολικό προσωπικό άνω των 320 ατόμων. Είναι ενεργός επενδυτής και μέλος του Δ.Σ. εταιριών τεχνολογίας και ταυτόχρονα είναι μέντορας νέων επιχειρηματιών και συμμετέχει στο Δ.Σ. του Ι.Ο.Β.Ε. Έχει διακριθεί με το Βραβείο της EY ως Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» για το 2013.

Ο Σπύρος Μαγιάτης είναι επιχειρηματίας με μακρά εμπειρία στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη προϊόντων λογισμικού. Είναι ο CTO και συνιδρυτής της Workable, μιας startup που στοχεύει να επαναπροσδιορίσει τη διαδικασία με την οποία οι επιχειρήσεις πραγματοποιούν προσλήψεις, μέσα από ένα όμορφα σχεδιασμένο, έξυπνο και εύχρηστο λογισμικό. Στο παρελθόν, ως Διευθυντής Ανάπτυξης Λογισμικού της Upstream, έπαιξε ρόλο κλειδί στην εξέλιξη της επιχείρησης από startup σε μία από τις κορυφαίες εταιρείες mobile marketing παγκοσμίως. Σπούδασε Ηλεκτρονικός Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Ο Μανώλης Βλάχος είναι ένας νέος επιχειρηματίας με προϋπηρεσία σε θέσεις πωλήσεων, μάρκετινγκ και επιχειρηματικής Τραπεζικής σε Ελλάδα, Σουηδία και Βουλγαρία αντιστοίχως και με διακρίσεις σε διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας στη Σουηδία και στην Αμερική, Προκειμένου να προωθήσει Ελληνικά βιολογικά προϊόντα  σε αγορές του εξωτερικού προχώρησε το 2016 στην ίδρυση της Filora Organics.

Η Βενετία Κουσία  έχει διατελέσει επικεφαλής σε πολυεθνικές  (Manpower) και Ελληνικές εταιρείες και έχει μακρά εμπειρία στην οργάνωση νεοσύστατων επιχειρήσεων  καθώς και την ανασυγκρότηση, αναδιοργάνωση και ανάπτυξη εταιρειών σε διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας. Μέσα από καινοτόμες συνεργασίες με την Ε.Ε. ανάπτυξε νέα εργαλεία για την ενίσχυση της απασχόλησης και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στον Στρατηγικό Σχεδιασμό.

Ο Γεώργιος Δουκίδης είναι Καθηγητής Πληροφοριακών Συστημάτων στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής του Εργαστηρίου (ELTRUN-Electronic Trading Research Unit), της μεγαλύτερης ερευνητικής ομάδας σε Ηλεκτρονικό Επιχειρείν στα Ευρωπαϊκά Οικονομικά Πανεπιστήμια. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται ιδιαίτερα με την ανάπτυξη προγραμμάτων για ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων μακροχρόνια ανέργων προκειμένου να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας.

Ο Βασίλης Ντερτιλής είναι  εμπειρογνώμων της ΕΕ σε θέματα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης. Απόφοιτος Νομικής με ειδίκευση στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο σήμερα είναι Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος στο Παρατηρητήριο Απασχόλησης Ερευνητική –Πληροφορική  Α.Ε. καθώς και Διευθυντής στο Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και  Ανάπτυξης  Ανθρώπινου Δυναμικού

Ο Σπύρος Χρυσανθόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος σπουδών στα Μαθηματικά της Αγοράς και της Παραγωγής. Εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και παράλληλα είναι υποψήφιος διδάκτωρ του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου.

Ο Χρήστος Ιωάννου είναι Οικονομολόγος με ειδίκευση στα Οικονομικά της Εργασίας, την Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων και τις Εργασιακές Σχέσεις. Σπούδασε στην Αθήνα (Πτυχίον ΑΣΟΕΕ) και στο Λονδίνο (M.Sc. και Ph.D London School of Economics). Έχει εργασθεί στον ιδιωτικό τομέα ως λογιστής, οικονομολόγος και σύμβουλος επιχειρήσεων. Είναι μέλος του Σώματος Μεσολαβητών-Διαιτητών του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας από το 1991. Έχει διατελέσει μεταξύ άλλων Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας και Ειδικός Σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ‘Ήταν εθνικός εκπρόσωπος στην Επιτροπή Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (EMCO) εν όψει και κατά την διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ (2003). 

Ο Αλέξιος Παπασταύρου είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Robert Schuman του Στρασβούργου. Δικηγόρος από το 1995, ειδικευμένος στο εργατικό δίκαιο και το δίκαιο της κοινωνικής ασφάλισης. Διετέλεσε τεχνικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τη Διεθνή Συνθήκη για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος (2004-6) καθώς και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας και Θεραπείας του Παιδιού και της Οικογένειας. Αξιολογείται ως “Star Individual” από τον διεθνή οργανισμό αξιολόγησης δικηγόρων “Chambers & Partners” για το Εργατικό Δίκαιο κατά τα έτη 2015, 2016 και 2017