Αποτελέσματα ερωτηματολογίου 4ου Προσυνεδρίου της Ν.Δ. στο Ηράκλειο Κρήτης με θέμα «Για τις Επιχειρήσεις και την Επανεκκίνηση της Οικονομίας»

11o Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας
Αρχική / News / Teleytaia Nea / Αποτελέσματα ερωτηματολογίου 4ου Προσυνεδρίου της Ν.Δ. στο Ηράκλειο Κρήτης με θέμα «Για τις Επιχειρήσεις και την Επανεκκίνηση της Οικονομίας»

Κατεβάστε την αναλυτική παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ερωτηματολογίου εδώ

Με την έναρξη των εργασιών του 4ου Προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο της Κρήτης «Για τις Επιχειρήσεις και την Επανεκκίνηση της Οικονομίας», παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου που σχεδίασε η ομάδα Προγράμματος του Κόμματος.
 
Στο ερωτηματολόγιο συμμετείχαν 13.070 πολίτες, καταθέτοντας τις απόψεις τους.
 
Με βάση τις απαντήσεις τους:
 
- Αναγνωρίζουν ότι η κρίση έπληξε πιο έντονα τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα κα τις επιχειρήσεις.
 
- Επιθυμούν η χώρα μας να αξιοποιήσει τη γεωγραφική της θέση, ώστε να γίνει κόμβος διεθνούς εμπορίου, καθώς και να δοθούν κίνητρα για επιστροφή πλοίων στην ελληνική σημαία.
 
- Υπογραμμίζουν την ανάγκη μείωσης των φόρων και την ανάδειξη νέων μορφών τουρισμού, ώστε ο συγκεκριμένος κλάδος να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικός.
 
- Εκτιμούν ότι οι υψηλοί φόροι και η έλλειψη ισχυρού ανταγωνισμού κρατάνε τις τιμές ψηλά.
 
- Συμφωνούν στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές με ελεύθερη επιλογή από τον καταστηματάρχη.
 
- Προτάσσουν τη μείωση φόρων, εισφορών και γραφειοκρατίας ως προϋπόθεση για την αύξηση των εξαγωγών.
 
- Αναδεικνύουν ως πρώτη προτεραιότητα την ψηφιοποίηση των διαδικασιών του Δημοσίου.
 
- Επισημαίνουν τη χαμηλή σύνδεση των Πανεπιστημίων με την αγορά και την έλλειψη χρηματοδότησης ως τα μεγαλύτερα εμπόδια για την καινοτόμα επιχειρηματικότητα.
 
Υπενθυμίζεται ότι το ερωτηματολόγιο δεν αποτελεί ασφαλώς επιστημονική δημοσκόπηση. Ο μεγάλος αριθμός των συμμετεχόντων, ωστόσο, αναδεικνύει για άλλη μια φορά, το ενδιαφέρον των πολιτών για θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα της χώρας και τη φορολόγηση.